COVID-19 PANDEMİSİNDE SINIF ÖĞRETMENLERİNİN ZORUNLU UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE YAŞADIKLARI ZORLUKLARA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİNİN İNCELENMESİ

Author:

Year-Number: 2021-83
Yayımlanma Tarihi: null
Language : null
Konu :
Number of pages: 2328-2336
Mendeley EndNote Alıntı Yap

Abstract

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (COVİD-19) salgını sonrasında ilan edilen küresel Pandemi hayatın birçok alanı üzerinde etkili olmuştur. Koronavirüs salgınının etkilediği alanlardan biri de eğitimdir. Bu noktada örgün eğitim kurumları virüsün daha fazla yayılmasını önleyebilmek amacı ile kapatılmış ve zorunlu uzaktan eğitim sistemine geçilmiştir Bu çalışma da sınıf öğretmenlerinin COVID-19 pandemisinde zorunlu olarak uygulanan uzaktan eğitim sürecinde yaşadıkları zorluklar ve bu zorluklarla baş etme stratejilerine ilişkin görüşlerini incelemeyi amaçlamaktadır. Nitel araştırma yöntemlerinin uygulandığı çalışmanın verileri yarı yapılandırılmış görüşme formu ile elde edilmiştir. Araştırmacılar tarafından ilgili literatürden faydalanılarak hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu Batman İli Merkez İlçesinde görev yapan 10 sınıf öğretmenine uygulanmış ve elde edilen veriler içerik analiz yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırmanın sonunda öğretmenlerin zorunlu uzaktan eğitim sürecinin çeşitli avantajlara sahip olsa da teknoloji, veli ve öğrenci kaynaklı bir takım zorluklara neden olduğunu vurguladıkları bu zorlukları aşabilmek için veli iletişimini artırmayı tercih ettiklerini belirttikleri görülmüştür.

Keywords

Abstract

The global pandemic, announced after the coronavirus (COVID-19) epidemic in Wuhan, China, has had an impact on many areas of life. One of the areas affected by the coronavirus epidemic is education. At this point, formal education institutions were closed in order to prevent further spread of the virus and the compulsory distance education system was switched to.This study aims to examine classroom teachers' views on the difficulties they face in the distance education process, which is mandatory in the COVID-19 pandemic, and the strategies to cope with these difficulties. The data of the study, in which qualitative research methods were applied, were obtained with a semi-structured interview form. The semi-structured interview form prepared by the researchers using the relevant literature was applied to 10 classroom teachers working in the Central District of Batman Province and the data obtained were analyzed with the content analysis method. At the end of the study, it was seen that teachers stated that although the compulsory distance education process has various advantages, it causes some difficulties due to technology, parents and students, and they prefer to increase parent communication in order to overcome these difficulties.

Keywords