Günümüz de postmodern çağın başlamasıyla beraber tüketicilerin bilinçlenmesi artmıştır. Bu bilinçlenme ile tüketilen ürünlerin nasıl ve ne şekilde üretildiği merak edilmektedir. Üretim aşamasında uygulanan tekniklerin ürünlere etkisi ve bu ürünlerin tüketilmesi sonucu insan sağlığına etkileri gibi konular bilinçli tüketiciler tarafından önem arz eden bir durum haline gelmiştir. Bu yüzden de tüketicilerin ilgisi, endüstriyel ürünlerden organik ürünlere doğru kaymaktadır.
Literatürde, tüketicilerin organik ürünlere karşı duyarlılıklarının sosyo-ekonomik ve demografik faktörlerle ilintili olduğu yapılan araştırmalarda görülmektedir. Aynı zamanda tüketicilerin organik ürünlere karşı tutum ve davranışları incelenmiş olsa da organik ürünlere karşı fiyat duyarlılığı konusuna fazla değinilmemiştir. Bu nedenle çalışmamızda tüketicilerin organik ürünlere karşı fiyat duyarlılığının demografik açıdan incelenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda, kolayda örnekleme yolu ile ulaşılan Kahramanmaraş ilinde yaşayan 300 katılımcıya anket uygulanmıştır. Elde edilen veriler SPSS paket programında istatistiksel analizlere tabi tutulmuştur.
Today, with the beginning of the postmodern era, consumer awareness has increased. With this awareness, it is wondered how the products consumed are produced. The effects of the techniques applied to the products during production and their effects on human health as a result of consumption of these products have become important for conscious consumers. Therefore, consumer interest is shifting from industrial products to organic products.
In the literature, it is seen in the researches that the sensitivity of consumers to organic products is related to socio-economic and demographic factors. At the same time, although the attitudes and behaviors of consumers towards organic products have been examined, price sensitivity to organic products has not been mentioned much. Therefore, in this study, it is aimed to examine the price sensitivity of consumers towards organic products in demographic terms. For this purpose, a questionnaire was applied to 300 participants living in Kahramanmaraş province which was easily reached by sampling. The data obtained were subjected to statistical analysis in SPSS package program.